Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Ontdek de geheimen van de Nederlandse keukenVeel mensen denken bij de Nederlandse keuken aan eenvoudige gerechten zoals pannenkoeken, boekweitpap en stamppot. Maar de waarheid is dat de Nederlandse culinaire traditie veel rijker en diverser is dan dat. In "De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken" worden de geheimen van onze keuken onthuld, en wordt duidelijk hoe deze door de eeuwen heen is ontstaan.Invloeden van ve... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 24,99 en € 24,99
Productinformatie
Ontdek de geheimen van de Nederlandse keuken
Veel mensen denken bij de Nederlandse keuken aan eenvoudige gerechten zoals pannenkoeken, boekweitpap en stamppot. Maar de waarheid is dat de Nederlandse culinaire traditie veel rijker en diverser is dan dat. In "De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken" worden de geheimen van onze keuken onthuld, en wordt duidelijk hoe deze door de eeuwen heen is ontstaan.
Invloeden van verschillende culturen
De geschiedenis van Nederland heeft een grote invloed gehad op ons voedsel. Zo hebben de Romeinen schaarse sporen achtergelaten tijdens hun bezetting, en hebben de arabieren ons onder andere bloemkool, spinazie, specerijen, suiker en citrusfruit gebracht. Met de ontdekking van Amerika in 1492 werden sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa geïntroduceerd in onze keuken. Deze invloeden hebben gezorgd voor een smaakvolle en veelzijdige Nederlandse gastronomische traditie.
Een reis door de geschiedenis
Dit prachtig geïllustreerde boek biedt niet alleen een diepgaande blik in de geschiedenis van de Nederlandse keuken, maar bevat ook meer dan honderd historische recepten. Van klassiekers zoals appelstruifjes en krentensop tot minder bekende gerechten zoals potpastey, deze recepten zijn een waardevolle herinnering aan de culinaire tradities die ons hebben gevormd.
Een meesterlijke vertaling
Jacques Meerman, een ervaren vertaler van kookboeken, heeft met zijn expertise dit boek tot leven gebracht. Naast vertalingen van bekende auteurs zoals Claudia Roden, Harold McGee en Giorgio Locatelli, heeft hij ook de Larousse gastronomique en boeken van Slow Food vertaald. Als iemand die tientallen jaren in Spanje heeft gewoond, raakte Meerman geïntrigeerd door de Nederlandse keuken en ontdekte hij de exotische verrassingen die het te bieden heeft.
Ontdek zelf de rijke geschiedenis en smaken van de Nederlandse keuken met "De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken". Laat je meevoeren op een culinaire reis door de tijd en ontdek de verrassende invloeden en heerlijke gerechten die ons land te bieden heeft.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 23,9 x 15,6 x 4 cm |
Gewicht | 1197 g |
Functies
Kaarten inbegrepen |
Overig
Aantal pagina's | 437 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Hardcover |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Extra groot lettertype | |
Illustraties | |
Nieuw of tweedehands | |
Redacteur | |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | oktober 2015 |
Algemeen
EAN | 9789026332586 |
---|