Uitgeverij Brandt Een Hapklare Historie van Frankrijk
Een Hapklare Historie van Frankrijk - Het Verhaal Achter de Franse GastronomieGekozen als een van de '22 boeken om deze zomer te lezen' door TIME Magazine en als een van de '8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat' door AFAR Magazine, neemt Een Hapklare Historie van Frankrijk je mee op een culinaire reis door de geschiedenis van dit gastronomische land. Met verrassende en smeuïge verhalen brengen de ... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 25,00 en € 25,00
Productinformatie
Een Hapklare Historie van Frankrijk - Het Verhaal Achter de Franse Gastronomie
Gekozen als een van de '22 boeken om deze zomer te lezen' door TIME Magazine en als een van de '8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat' door AFAR Magazine, neemt Een Hapklare Historie van Frankrijk je mee op een culinaire reis door de geschiedenis van dit gastronomische land.
Met verrassende en smeuïge verhalen brengen de Franse kaasspecialist Stéphane Hénaut en de Amerikaanse wetenschapper Jeni Mitchell de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen tot leven. Van de cassoulet die een oorlog won tot de crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, en van opstanden gevoed door brood en zout tot het ontstaan van legendarische Franse producten zoals roquefort, cognac, croissants, calvados, absint, oesters, camembert en champagne.
In dit boek wordt de geschiedenis van Frankrijk op een unieke manier belicht, waarbij de ontwikkeling van de gastronomie hand in hand gaat met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd. Van de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland, wordt de lezer meegevoerd naar de oorsprong van deze iconische culinaire hoogstandjes.
Voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is, is Een Hapklare Historie van Frankrijk een ware lust. Stéphane Hénaut, opgegroeid in Frankfurt en Nantes, werkte bij warenhuis Harrods en kookte voor de banketten van de Lord Mayor van Londen voordat hij zich vestigde in Berlijn als een van de beste kaasverkopers van de stad. Jeni Mitchell, voormalig onderzoeker en buitenlandredacteur in Washington DC, ontmoette Stéphane op haar eerste dag in Londen en trouwde vier jaar later met hem. Ze is nu docent oorlogsstudies aan King's College in Londen.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 21,6 x 14,1 x 3,6 cm |
Gewicht | 587 g |
Gewicht | 583 g |
Functies
Kaarten inbegrepen |
Overig
Aantal pagina's | 384 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Hardcover |
Druk | 1 |
Extra groot lettertype | |
Illustraties | Met illustraties |
Studieboek | |
Taal | Nederlands |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | juni 2019 |
Algemeen
EAN | 9789492037930 |
---|---|
Merk | Uitgeverij Brandt |