J.M. Meulenhoff Hitte
Ontdek de culinaire reis van Bill Buford in 'Hitte'Maak kennis met Bill Buford, de bekende schrijver van de hilarische bestseller "Tussen het tuig". In zijn nieuwe boek 'Hitte' neemt Buford je mee op een onthullende en fascinerende reis door de keuken van restaurant Babbo in Manhattan, onder leiding van de flamboyante topkok Mario Batali.Een culinair avontuur als geen anderIn 'Hitte' ondergaat Buford aanvankelijk de keuken... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 25,00 en € 25,00
Productinformatie
Ontdek de culinaire reis van Bill Buford in 'Hitte'
Maak kennis met Bill Buford, de bekende schrijver van de hilarische bestseller "Tussen het tuig". In zijn nieuwe boek 'Hitte' neemt Buford je mee op een onthullende en fascinerende reis door de keuken van restaurant Babbo in Manhattan, onder leiding van de flamboyante topkok Mario Batali.
Een culinair avontuur als geen ander
In 'Hitte' ondergaat Buford aanvankelijk de keuken als een ware 'culinair strafkamp', maar hij houdt stug vol en Batali leert hem in drie jaar tijd de kneepjes van het vak. Terwijl Buford zich steeds meer verdiept in de culturele achtergrond van Italiaanse gerechten en kookmethodes, ontstaat er een fascinatie die hem naar Italië leidt. Als een 'voedseldetective' volgt hij het spoor van Batali en leert hij traditioneel eenvoudig eten te bereiden, bijvoorbeeld in een authentieke trattoria waar generaties vrouwen al eeuwenlang op de klassieke manier pasta maken.
Een uniek kijkje achter de schermen
In 'Hitte' onthult Buford niet alleen de wereld van topkoks als Batali, maar biedt hij ook een inkijkje in het restaurantwezen zelf en de mensen die in de hitte achter de schermen werken. Met veel zelfspot en humor schetst Buford een serie portretten die je meenemen naar de bizarre en intense wereld van de keuken.
Een lofzang op de Italiaanse keuken
'Hitte' is meer dan alleen een culinair avontuur, het is tevens een lofzang op de Italiaanse keuken. Buford laat zich volledig onderdompelen in de smaken, geuren en tradities van de Italiaanse gastronomie. Met zijn sublieme en gedetailleerde schrijfstijl weet hij de essentie van de Italiaanse keuken op een meeslepende manier over te brengen.
'Geweldige culinaire schrijfkunst. Dit is een prachtig en hoogst amusant boek.' - Publishers weekly
Ontdek nu zelf dit meeslepende en amusante boek waarin Bill Buford een subliem en gedetailleerd beeld geeft van het leven in de keuken.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 21,5 x 14 x 3,2 cm |
Gewicht | 512 g |
Functies
Kaarten inbegrepen |
Overig
Aantal pagina's | 351 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Extra groot lettertype | |
Illustraties | |
Nieuw of tweedehands | |
Originele Titel | Heat |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Nov-06 |
Vertaald door |
Algemeen
EAN | 9789029073936 |
---|---|
Merk | J.M. Meulenhoff |