Een kleine geschiedenis van pasta
Een kleine geschiedenis van pasta: een culinair-historische ontdekkingsreisEen kleine geschiedenis van pasta is een fascinerende mix van culinair-historische verhalen en verrukkelijke recepten van heerlijke pastagerechten. In dit unieke boek neemt gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari je mee op een ontdekkingsreis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken.Pasta is het nationale gerecht van Italië en een absolute m... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 26,99 en € 26,99
Productinformatie
Een kleine geschiedenis van pasta: een culinair-historische ontdekkingsreis
Een kleine geschiedenis van pasta is een fascinerende mix van culinair-historische verhalen en verrukkelijke recepten van heerlijke pastagerechten. In dit unieke boek neemt gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari je mee op een ontdekkingsreis door de geschiedenis van de Italiaanse keuken.
Pasta is het nationale gerecht van Italië en een absolute must-have in elk Italiaans restaurant over de hele wereld, maar wat is het verhaal achter de klassieker pasta al pomodoro? En wat is de oorsprong van andere traditionele gerechten zoals pasta alla carbonara, all'amatriciana, lasagne en ragù alla bolognese?
In Een kleine geschiedenis van pasta belicht Luca Cesari op boeiende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien meest geliefde pastagerechten, niet alleen in Italië maar wereldwijd. Het boek zit boordevol prachtige verhalen en wordt verrijkt met diverse recepten. Of je nu fan bent van de klassieke varianten of juist van experimentele twistjes, je vindt ze allemaal in dit boek.
Een kleine geschiedenis van pasta is een meeslepend boek dat heilige huisjes omver schopt en je een nieuwe kijk geeft op de Italiaanse culinaire tradities. Luca Cesari heeft met zorg en deskundigheid dit boek samengesteld en het is dan ook een absolute aanrader voor zowel pasta-liefhebbers als liefhebbers van culinaire geschiedenis.
Laat je verrassen door de smaken, geuren en verhalen van deze culinaire ontdekkingsreis en geniet van de heerlijke recepten uit Een kleine geschiedenis van pasta. Buon appetito!
'Toch is dit een verrukkelijk heilige huisjes omver schoppend boek, zeer kundig uitgezocht. Een aanrader dus, waarvan ik hoop dat ook heel veel Italianen het lezen.' - De Volkskrant
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 22,3 x 14,7 x 2,9 cm |
Gewicht | 496 g |
Overig
Aantal pagina's | 304 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Hardcover |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Illustraties | |
Nieuw of tweedehands | |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | juni 2021 |
Vertaald door |
Algemeen
EAN | 9789026356469 |
---|