Boom Uitgevers Lekker Wads
Ontdek de smakelijke verhalen en prachtige gerechten uit een (on)zalige eetcultuurBenieuwd naar de culinaire geheimen van het Waddengebied? Duik dan in de wereld van "Lekker Wads" en ontdek de smakelijke verhalen en prachtige gerechten uit deze unieke eetcultuur. In dit boek neemt Lodewijk Dros je mee op een reis door de geschiedenis van de Texelse keuken, waarbij hij put uit kinderboeken, familieoverlevering en talloze bronn... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 29,90 en € 29,90
Productinformatie
Ontdek de smakelijke verhalen en prachtige gerechten uit een (on)zalige eetcultuur
Benieuwd naar de culinaire geheimen van het Waddengebied? Duik dan in de wereld van "Lekker Wads" en ontdek de smakelijke verhalen en prachtige gerechten uit deze unieke eetcultuur. In dit boek neemt Lodewijk Dros je mee op een reis door de geschiedenis van de Texelse keuken, waarbij hij put uit kinderboeken, familieoverlevering en talloze bronnen van West-Friesland tot Denemarken.
Een vergeten en verguisde keuken komt tot leven
Met de hulp van kookspecialist Annette van Ruitenburg worden de traditionele eetgewoonten van de eilanden tot in detail beschreven. Ontdek bijvoorbeeld hoe de Texelse Maartje met haar lammetjespap een cruciale rol speelde bij de ontdekking van Troje, en waarom je als walvisvaarder maar beter geen ijsbeer kon eten. Ook leer je dat prins Hendrik dol was op de Terschellinger specialiteit, snert.
Een inkijkje in de rijke geschiedenis en smaken van het Waddengebied
Maar dit boek biedt meer dan alleen gerechten en smaken. "Lekker Wads" onthult verrassende inkijkjes in de erotiek van duinen en dominees, de overdaad en armoe van boeren, vissers en jutters, en de lekkernijen die werden genoten door prinsen en kinderen, en zelfs een revolutionair.
Over de auteurs
Lodewijk Dros, auteur van dit culinaire meesterwerk, is theoloog en werkzaam bij dagblad Trouw. In 2019 verscheen zijn veelgeprezen boek "Eiland in de nevel", waarin hij de romantische omzwervingen van Pieter Kikkert, de eerste wandelaar op Texel in 1791, in kaart brengt. Annette van Ruitenburg, mede-auteur van "Lekker Wads", is mediator en een enthousiaste promotor van producten uit het Waddengebied. Ze won in 2015 de Gouden Kookboekverkiezing met haar boek "Liever lokaal", met prachtige foto's van Ruth de Ruwe, die ook de fotografie verzorgt voor "Lekker Wads".
Dompel jezelf onder in de heerlijke verhalen en gerechten van het Waddengebied en laat je verrassen door de rijke culinaire geschiedenis die hier tot leven komt. "Lekker Wads" is een absolute must-have voor liefhebbers van lekker eten én boeiende verhalen.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 24,2 x 17,2 x 1,9 cm |
Gewicht | 642 g |
Overig
Aantal pagina's | 256 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Illustraties | Met illustraties |
Nieuw of tweedehands | |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | juli 2021 |
Algemeen
EAN | 9789024434169 |
---|---|
Merk | Boom Uitgevers |