fonQ Over rook - het handboek voor warm & koud roken
Het ultieme handboek over warm & koud roken!'Over rook' is hét allesomvattende boek over het roken van vlees, vis en groenten. Dit boek neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de wereld van warm en koud roken. Leer alles over de verschillende materialen die je als thuisroker tot je beschikking hebt, zoals de rookpan, rookkast, barbecue, koudrookgenerator en rookpistool. Ontdek de subtiele smaakverschillen tussen het roken op... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 27,50 en € 27,50
Productinformatie
Het ultieme handboek over warm & koud roken!
'Over rook' is hét allesomvattende boek over het roken van vlees, vis en groenten. Dit boek neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de wereld van warm en koud roken. Leer alles over de verschillende materialen die je als thuisroker tot je beschikking hebt, zoals de rookpan, rookkast, barbecue, koudrookgenerator en rookpistool. Ontdek de subtiele smaakverschillen tussen het roken op eik, beuk, hickory of hooi, en leer op welke ideale temperatuur je je hout moet laten smeulen, of het nu in mot- of snipper vorm is. Uiteraard wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan veiligheidsmaatregelen zoals pekelen en droogzouten.
Van zelfgemaakte koudroker tot verrassende gerechten
Naast de deskundige uitleg over het roken, biedt 'Over rook' ook praktische tips zoals het zelf knutselen van een koudroker met behulp van een koffieblik en een aquariumpomp. De recepten in dit boek zijn zeer veelzijdig en bieden voor elk wat wils. Van klassiekers als gerookt ontbijtspek, gerookte zalm en Amsterdamse osseworst tot verrassende gerechten als gerookte kaas, noten, bieten, oesters, tofu en spareribs. Daarnaast staan er ook experimentele rookgerechten van driesterrenchef Jonnie Boer van restaurant De Librije in dit boek.
Lofzang van experts en culinaire kenners
Het mag duidelijk zijn dat 'Over rook' een essentieel boek is voor elke liefhebber van roken. Dit wordt bevestigd door lovende woorden van experts en culinaire kenners. Zo noemt Felix Wilbrink van de Telegraaf dit boek een prachtig en tot in de puntjes geperfectioneerd werkboek voor de waarlijke tevreden roker. Jeroen Thijssen van Trouw laat weten dat alle verwachtingen worden bewaarheid en dat 'Over rook' zowel degelijk als inspirerend is. Elle Eten prijst de uitgebreide onderzoeks- en testwerkzaamheden van Meneer Wateetons, de auteur van dit boek. Tot slot vergelijkt Menno Steketee van NRC.Next 'Over rook' met het succesvolle boek 'Over worst', omdat het op het gebied van roken dezelfde impact zal hebben.
Met 'Over rook' haal je niet alleen een informatief en praktisch handboek in huis, maar ook een bron van inspiratie voor de lekkerste gerookte gerechten. Waar wacht je nog op? Tijd om de rook in te duiken!
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 24,1 x 19,8 x 2,8 cm |
Gewicht | 1015 g |
Gewicht | 1016 g |
Overig
Aantal pagina's | 192 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Hardcover |
Druk | 1 |
Extra groot lettertype | |
Illustraties | Met illustraties |
Illustrator | |
Redacteur | |
Studieboek | |
Taal | Nederlands |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Apr-14 |
Algemeen
EAN | 9789461430977 |
---|---|
Merk | fonQ |