Kookboek van deen Eeuw - Goud
Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien. De keuken van de Gouden Eeuw was aro... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 13,50 en € 13,50
Productinformatie
Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien. De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkomstig van de VOC). Hij vormde de overgang van de middeleeuwse keuken naar die van onze tijd. In het boek staan circa 30 authentieke recepten, zoals Lombardische eieren, een kervelsopje, pastei van geitenbok en kweepasta, de voorouder van de Spaanse membrillo.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 18,7 x 12 x 1,1 cm |
Gewicht | 223 g |
Gewicht | 209 g |
Functies
Kaarten inbegrepen |
Overig
Aantal pagina's | 80 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Druk | 1 |
Extra groot lettertype | |
Illustraties | |
Studieboek | |
Taal | Nederlands |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Apr-18 |
Algemeen
Kleur | Goud |
---|---|
EAN | 9789082347579 |