Nijgh & Van Ditmar Van Appelbol tot Zeeuwse bolus
Ontdek de verrassende achtergrondverhalen van onze favoriete gebakjesWe houden allemaal van bakken. Of het nu gaat om een simpele cake of een verfijnde sachertaart, van een macaron tot een smeuïge red velvet cake. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe al deze heerlijkheden zijn ontstaan? Wie kwam op het idee van de eerste stroopwafel? En wie bedacht de madeleines? En wat is eigenlijk het verhaal achter de namen van de kletskop, ... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 19,45 en € 19,45
Productinformatie
Ontdek de verrassende achtergrondverhalen van onze favoriete gebakjes
We houden allemaal van bakken. Of het nu gaat om een simpele cake of een verfijnde sachertaart, van een macaron tot een smeuïge red velvet cake. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe al deze heerlijkheden zijn ontstaan? Wie kwam op het idee van de eerste stroopwafel? En wie bedacht de madeleines? En wat is eigenlijk het verhaal achter de namen van de kletskop, koggetje en kozak?
Voor de antwoorden op deze fascinerende vragen kun je te rade gaan bij René Dings. In zijn nieuwste boek, Van Appelbol tot Zeeuwse bolus, duikt hij in eeuwenoude receptenboeken en kranten. Hij is op zoek gegaan naar de oorsprong van allerlei soorten gebak en heeft feiten en fabels verzameld. Daarnaast heeft hij ook de meest smeuïge verhalen genoteerd. Dit boek maakt het bakken nog veel leuker en het gebak eten nog smakelijker.
Verdiep je in de geschiedenis van gebak
Met Van Appelbol tot Zeeuwse bolus ontdek je niet alleen de geheimen achter bekende gebakjes, maar kom je ook meer te weten over de band tussen beroemdheden en gebak. Wist je bijvoorbeeld dat Roald Dahl een bijzondere connectie had met Arnhemse meisjes? En heb je ooit gehoord van het verhaal achter de tarte tatin, een taart die volgens de legende per ongeluk is ontstaan door een fout van de bakker? Elke pagina van dit boek biedt nieuwe verrassingen en smeuïge verhalen die je niet wilt missen.
Ontdek de smaak van geschiedenis
René Dings neemt je mee op een culinaire reis door de tijd. Hij laat je zien hoe de Friese oranjekoek zijn kenmerkende roze kleur heeft gekregen en onthult nog veel meer interessante feitjes over gebak. Of je nu een ervaren bakker bent of gewoon dol bent op het eten ervan, Van Appelbol tot Zeeuwse bolus is een absolute must-have voor elke liefhebber van gebak en geschiedenis. Laat je verrassen door dit boek vol met heerlijke verhalen en geniet nog meer van het bakken en proeven van al jouw favoriete zoetigheden.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 17,9 x 12,1 x 2 cm |
Gewicht | 234 g |
Functies
Kaarten inbegrepen |
Overig
Aantal pagina's | 192 pagina's |
Auteur(s) | |
Bereidingswijze | |
Bindwijze | Hardcover |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Extra groot lettertype | |
Illustraties | Met illustraties |
Illustrator | |
Nieuw of tweedehands | |
Studieboek | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Nov-19 |
Algemeen
EAN | 9789038807386 |
---|---|
Merk | Nijgh & Van Ditmar |