J.M. Meulenhoff Oui, Chef!
'Een onvergetelijke culinaire ontdekkingstocht'Stap in de wereld van de Franse keuken met Bill Buford en zijn meeslepende nieuwe boek. In 'Zeer vermakelijke culinaire schelmenreportage' neemt Buford je mee op een waanzinnige zoektocht van vijf jaar, vol met avontuur, humor en overheerlijk eten.Een obsessie voor Franse gastronomieStuntelend met de Franse taal verkent Buford de kunst van het Franse koken. Samen met zijn vrou... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 27,99 en € 27,99
Productinformatie
'Een onvergetelijke culinaire ontdekkingstocht'
Stap in de wereld van de Franse keuken met Bill Buford en zijn meeslepende nieuwe boek. In 'Zeer vermakelijke culinaire schelmenreportage' neemt Buford je mee op een waanzinnige zoektocht van vijf jaar, vol met avontuur, humor en overheerlijk eten.
Een obsessie voor Franse gastronomie
Stuntelend met de Franse taal verkent Buford de kunst van het Franse koken. Samen met zijn vrouw en driejarige tweelingzonen vertrekt hij naar Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hij duikt in de wereld van het beroemde Institut Bocuse en gaat aan de slag in het legendarische La Mère Brazier, bekroond met een Michelin-ster.
De eeuwenoude vraag: is de Franse keuken schatplichtig aan de Italiaanse?
Buford onderzoekt de gastronomische geheimen die hij leert en stelt de vraag of de Franse keuken werkelijk, zoals alle Italianen hem in Toscane vertelden, afhankelijk is van de Italiaanse keuken. Hij neemt je mee op een smakelijke reis door de geschiedenis en ontrafelt de culinaire banden tussen beide landen.
Een culinaire tour de force
Met zijn kenmerkende humor dompelt Buford zichzelf - en de lezers - helemaal onder in zijn zoektocht. Het resultaat is een meeslepend boek dat ons allen verandert in kenners van de Franse keuken. 'Zeer vermakelijke culinaire schelmenreportage' is een prachtig samenspel van een detectiveverhaal, een liefdesverhaal en een daad van warme eerbied voor de culinaire kunst.
Laat je verrassen en inspireren
De pers is unaniem lovend over Buford's nieuwste werk. Simon Schama noemt het een "pittige, hartige tour de force" die smaakt naar meer. The New York Times prijst het boek als een must-read voor liefhebbers van lekker eten en avontuur. David Chang, bekend restaurateur en auteur van het beroemde kookboek Momofuku, noemt het verplichte kost voor iedereen met een voorliefde voor geschiedenis en meesterlijke verhalen. Kortom, 'Zeer vermakelijke culinaire schelmenreportage' is een onvergetelijke culinaire ontdekkingstocht die je niet wilt missen!
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 23 x 15,1 x 4,2 cm |
Gewicht | 769 g |
Overig
Aantal pagina's | 464 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Druk | 1 |
Illustraties | |
Originele Titel | Dirt |
Studieboek | |
Taal | Nederlands |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | oktober 2020 |
Vertaald door |
Algemeen
EAN | 9789029094283 |
---|---|
Merk | J.M. Meulenhoff |