Ambo Zout
Het zoute erfgoed van de wereld ontdektReis mee met Mark Kurlansky terwijl hij in zijn meeslepende boek de verbindingen tussen culturen, plekken en geschiedenis verkent, alles dankzij één onverwacht element: zout. Verweven tussen historische en moderne verhalen over zout, onthult Kurlansky de cruciale rol die het heeft gespeeld in de wereldgeschiedenis.Ontdekkingen en bewonderingen in de kabeljauwwereldKabeljauw, een vis d... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 21,99 en € 21,99
Productinformatie
Het zoute erfgoed van de wereld ontdekt
Reis mee met Mark Kurlansky terwijl hij in zijn meeslepende boek de verbindingen tussen culturen, plekken en geschiedenis verkent, alles dankzij één onverwacht element: zout. Verweven tussen historische en moderne verhalen over zout, onthult Kurlansky de cruciale rol die het heeft gespeeld in de wereldgeschiedenis.
Ontdekkingen en bewonderingen in de kabeljauwwereld
Kabeljauw, een vis die altijd al tot de verbeelding spreekt, neemt een bijzondere plaats in in Kurlansky's boek. Hij neemt ons mee op een reis over een millennium en vier werelddelen, waarbij hij de fascinerende geschiedenis van de kabeljauwvangst en -consumptie blootlegt. Van de verrichtingen van de Vikingen en Basken, tot de ontdekkingen van ontdekkingsreiziger Bartholomew Gosnold, tot de commerciële doorbraak van Clarence Birdseye met diepgevroren kabeljauw in de jaren dertig.
Een ode aan degenen die de zee trotseren
Gedurende het hele boek worden we meegenomen op een inzichtelijke reis vol kleurrijke persoonlijkheden. Kurlansky laat ons kennismaken met ontdekkingsreizigers, handelaren, schrijvers, koks en natuurlijk vissers. Deze dappere mannen en vrouwen wier levens onlosmakelijk verbonden waren met de zee en de kabeljauwvangst. Hun verhalen, zo levendig verteld, inspireren een diepe bewondering voor degenen die de krachtige zee trotseren.
Een meesterlijke vertelling verpakt in zout
Mark Kurlansky leidt ons met zijn meesterlijke schrijfstijl door dit boeiende boek. Hij weeft de vele verhalen en feiten zo zorgvuldig samen dat het lezen als een ware ontdekkingstocht aanvoelt. Met zijn vermogen om de magie van kabeljauw en zout vast te leggen, dompelt hij de lezer onder in een wereld vol avontuur, handel en culinaire geneugten.
Ontdek zelf het zoute erfgoed van de wereld en laat je meevoeren door de betoverende verhalen over zout en kabeljauw in dit meeslepende boek van Mark Kurlansky.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 20 x 13 x 3,5 cm |
Gewicht | 503 g |
Functies
Kaarten inbegrepen |
Overig
Aantal pagina's | 414 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 4 |
Extra groot lettertype | |
Illustraties | |
Nieuw of tweedehands | |
Onderwerp | |
Originele Titel | Salt A World Historie |
Studieboek | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | oktober 2008 |
Vertaald door |
Algemeen
EAN | 9789026321887 |
---|---|
Merk | Ambo |