SH-OP EDITIONS Chez Léon, une friture bruxelloise (NL)
Ga terug in de tijd met het verhaal van Chez LéonStap in de rijke geschiedenis van de familietak Vanlancker en ontdek het erfgoed van hun restaurant "Chez Léon". Dit boek neemt je mee op een reis door de ongewone levensloop van huidige zaakvoerder, Mr. Rudy. In de loop van zijn leven heeft hij van deze onderneming het meest bezochte restaurant van België gemaakt.Een unieke en authentieke sfeerBetreed de opmerkelijke locati... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 32,00 en € 32,00
Productinformatie
Ga terug in de tijd met het verhaal van Chez Léon
Stap in de rijke geschiedenis van de familietak Vanlancker en ontdek het erfgoed van hun restaurant "Chez Léon". Dit boek neemt je mee op een reis door de ongewone levensloop van huidige zaakvoerder, Mr. Rudy. In de loop van zijn leven heeft hij van deze onderneming het meest bezochte restaurant van België gemaakt.
Een unieke en authentieke sfeer
Betreed de opmerkelijke locatie van Chez Léon, gelegen in het hart van Brussel, Rue des Bouchers. Hier proef je de klassiekers van de Brusselse, Belgische en Brabantse keuken. Gedurende vele jaren hebben trouwe gasten en dagjesmensen hier genoten van gerechten die de reputatie van deze 125 jaar oude instelling opbouwden.
Eten met beroemdheden en de koninklijke familie
Laat je verrassen door de goedlachse sfeer waarin beroemdheden, politici en leden van de Koninklijke Familie zij aan zij hebben genoten bij Chez Léon. Op het menu staan dagelijks bekende gerechten zoals mosselen, Gentse waterzooi met kip, vers bereide américain préparé, unieke stoemp, tomate crevettes, biefstuk "Père Léon", paling in 't groen en sliptongetjes op Oostendse wijze. Als feestelijk toetje worden er heerlijke chocolademousse en geflambeerde pannenkoeken geserveerd.
Ontdek de culinaire en historische roots
Naast de smakelijke gerechten neemt dit boek je ook mee op ontdekkingstocht naar de oorsprong van eten in restaurants door de jaren heen. Leer over de totstandkoming van de vrije gemeenschap van het Ilot Sacré, ook wel bekend als "de maag van Brussel" en UNESCO-werelderfgoed. Ontdek daarnaast de minder bekende mytilicultuur, het brouwen van bier sinds de Middeleeuwen en de fascinerende geschiedenis van de Belgische friet.
Met een blend van anekdotes, familiereizen en specifieke recepten, laat dit boek je de ziel van Chez Léon ervaren. Geniet van de Brusselse zwanze-sfeer en laat je meevoeren in de culinaire en historische hoogtepunten van dit iconische restaurant.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 26 x 22,5 x 3,4 cm |
Gewicht | 1603 g |
Functies
Select-bezorgopties |
Overig
Aanraders | |
Aantal pagina's | 380 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Hardcover |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Illustraties | Met illustraties |
Studieboek | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | oktober 2018 |
Algemeen
EAN | 9782930974026 |
---|---|
Merk | SH-OP EDITIONS |