Ode aan de koe 1
Ode aan de Koe: Een Verhaal van Liefde, Ambacht en Culinaire OntdekkingenBoer Gert Jan dicht over zijn koeien in de wei, boer Giel geniet van zijn blonde kudde en boer Ronald heeft altijd weer moeite met het afscheid van een koe. Ode aan de koe vertelt het verhaal van de Achterhoekse boer en de liefde voor zijn vee, van het ambacht van de slager, van de chef-koks die zoeken naar dat mooie stukje rundvlees van Achterhoekse bo... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 15,94 en € 15,94
Productinformatie
Ode aan de Koe: Een Verhaal van Liefde, Ambacht en Culinaire Ontdekkingen
Boer Gert Jan dicht over zijn koeien in de wei, boer Giel geniet van zijn blonde kudde en boer Ronald heeft altijd weer moeite met het afscheid van een koe. Ode aan de koe vertelt het verhaal van de Achterhoekse boer en de liefde voor zijn vee, van het ambacht van de slager, van de chef-koks die zoeken naar dat mooie stukje rundvlees van Achterhoekse bodem en hun lekkerste gerechten met ons delen.
De koe is het dier waar wij zo achteloos aan voorbij rijden, maar dat ons zoveel geeft. Melk, kaas, vlees, leer en, niet het minste, het mooie Hollandse landschap. Schrijfster Ellen Willems en fotograaf Jan van den Brink struinden in de zomer over boerenerven en door weilanden. Ook bezochten ze een ambachtelijke slachterij, restaurants en keukens op zoek naar alles over de koe. Want het gerecht smaakt zoveel lekkerder als het verhaal achter het gerecht klopt!
O ja, Ode aan de koe staat ook boordevol feitjes over de koe. Wist je bijvoorbeeld dat een koe maar twintig minuten per dag slaapt? En dat ze vriendinnen heeft voor het leven? Deze fascinerende weetjes maken het boek niet alleen een culinaire ontdekkingstocht, maar ook een reis in de wereld van de koe.
Een Culinaire Reis door de Achterhoek
Ode aan de koe bevat niet alleen verhalen over boeren en koks, maar neemt je ook mee op bezoek bij de bierbrouwer, de wijnbouwer, aardappelteler en jammakerij. Ontdek de passie van Achterhoekse boeren en proef de authentieke smaken van deze streek.
Daarnaast bevat het boek 30 heerlijke streekgerechten van chef-koks, die speciaal zijn samengesteld met vlees van Achterhoekse bodem. Laat je inspireren door de culinaire creativiteit en geniet van de smaken die deze streek te bieden heeft.
Een Boek voor Natuurliefhebbers en Voedselbewuste Lezers
Ellen Willems, schrijfster van Ode aan de koe, voelt haar hele leven al liefde voor de natuur en is nieuwsgierig naar de herkomst van voedsel. Als redacteur voor Lekker Achterhoek/De Gelderlander heeft ze de verhalen van Achterhoekse boeren en koks verzameld en deze gedeeld in dit prachtige boek.
Als je meer wilt beleven van de mooie Achterhoekse streek, bezoek dan de website www.lekker-achterhoek.nl. Hier vind je nog meer inspiratie, tips en verhalen over deze bijzondere regio.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 23,7 x 21,2 x 3,6 cm |
Gewicht | 1162 g |
Overig
Aantal pagina's | 224 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Hardcover |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Co-redacteur | |
Druk | 1 |
Illustraties | Met illustraties |
Nieuw of tweedehands | |
Redacteur | |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Nov-14 |
Algemeen
EAN | 9789491637032 |
---|