Kannibaal Hoffy's, de Joodse keuken
Ontdek de authentieke joodse keuken met Hoffy'sHoffy's, het gerenommeerde joodse restaurant, is al meer dan dertig jaar een begrip in de gastronomie. Na het opmerkelijke bezoek van tv-chef Jeroen Meus aan de broers Hoffman voor zijn populaire televisieserie Goed volk en de lovende passage over Hoffy's in Mazzeltov (2017),is dit Antwerpse restaurant nu bekend in heel Vlaanderen en Nederland.Een verrassende reis door de jood... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 35,50 en € 35,50
Productinformatie
Ontdek de authentieke joodse keuken met Hoffy's
Hoffy's, het gerenommeerde joodse restaurant, is al meer dan dertig jaar een begrip in de gastronomie. Na het opmerkelijke bezoek van tv-chef Jeroen Meus aan de broers Hoffman voor zijn populaire televisieserie Goed volk en de lovende passage over Hoffy's in Mazzeltov (2017),is dit Antwerpse restaurant nu bekend in heel Vlaanderen en Nederland.
Een verrassende reis door de joodse tradities en rituelen
Het jodendom kent vele tradities en rituelen, en ook in de keuken zijn deze volop aanwezig. Terwijl de meeste mensen wel bekend zijn met het koosjer eten, is het minder bekend dat er bij elk joods feest verschillende gerechten horen. De religieuze kalender bepaalt welke maaltijden op tafel komen.
Van visballetjes tot gevulde kool: de smaken van de joodse feesten
Denk aan de heerlijke visballetjes die traditioneel op de wekelijkse sabbat geserveerd worden, of de smaakvolle latkes of aardappelkoekjes tijdens Chanoeka. En wat dacht je van de rijke gevulde kool, pepers en aubergines die op het menu staan tijdens het Loofhuttenfeest? In dit boek duiken de broers Hoffman in de rijke geschiedenis van de joodse rituele feestmaaltijden en delen ze hun familierecepten die van generatie op generatie zijn overgedragen.
Van Rosj Hasjana tot de dagelijkse kost: een culinaire ontdekkingsreis
De recepten zijn ingedeeld in zes aparte hoofdstukken, waarvan vijf verwijzen naar de bekende joodse feesten zoals 'Rosj Hasjana' (Nieuwjaar),'Pesach' (Pasen),'Soekot' (het Loofhuttenfeest),'Chanoeka' (het Lichtfeest) en de wekelijks terugkerende 'Sjabbat' (sabbat). Daarnaast vind je ook recepten voor de dagelijkse kost in het hoofdstuk 'Dagelijkse kost'.
Verrijkt met verhelderende teksten en sfeervolle foto's
Dit boek biedt niet alleen een heerlijke culinaire ontdekkingsreis door de joodse keuken, maar is ook verrijkt met verhelderende teksten van Marijke Libert en sfeervolle foto's van Piet De Kersgieter. Laat je inspireren en geniet van de authentieke smaken en tradities van de joodse keuken!
Afmetingen: 27 x 27 cm
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 27,6 x 22,2 x 2,4 cm |
Gewicht | 1132 g |
Overig
Aanbevolen leeftijd | 10 - 99 jaar |
Aantal pagina's | 192 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Hardcover |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Dieet | |
Druk | 1 |
Extra groot lettertype | |
Illustraties | |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | februari 2020 |
Algemeen
EAN | 9789463887120 |
---|---|
Merk | Kannibaal |