De culinaire ziel van Nederland
- Studieboek
Een culinaire ontdekkingsreis door de Nederlandse keukenOntdek de diverse facetten van de Nederlandse keuken in ons boeiende boek. Steeds meer 'Hollandse' chef-koks krijgen erkenning en verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Hoewel sommigen beweren dat dit een 'inhaalbeweging' is, is de opmars allerminst verbazingwekkend. Onze rijke regionale keuken, met invloeden vanuit een stevige agrarische ... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 50,40 en € 50,40
Productinformatie
Plus- en minpunten
- Studieboek
Een culinaire ontdekkingsreis door de Nederlandse keuken
Ontdek de diverse facetten van de Nederlandse keuken in ons boeiende boek. Steeds meer 'Hollandse' chef-koks krijgen erkenning en verzamelen sterren, vorken en mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Hoewel sommigen beweren dat dit een 'inhaalbeweging' is, is de opmars allerminst verbazingwekkend. Onze rijke regionale keuken, met invloeden vanuit een stevige agrarische traditie en een bewogen zeevaarthistorie, gekoppeld aan een uitgesproken commerciële spirit, zorgt voor een verrijkende culinaire ervaring.
Van oude recepten tot verfijnde gerechten
Dompel jezelf onder in onze Nederlandse culinaire ziel met dit boek. We nemen je mee op een boeiende tocht van toen tot nu, waarbij we bekende en vooral minder bekende facetten van onze keuken onder de schijnwerpers plaatsen. Oude recepten geven de toon aan en worden verfijnd of herontdekt, waardoor we hoge culinaire toppen bereiken vanuit een brede basis.
Over de auteur
Eddie Niesten, geboren in Maastricht, heeft bij een landbouwonderzoeksinstituut in Leuven gewerkt. Zijn expertise ligt voornamelijk in de ontwikkeling van voeding door de eeuwen heen. Naast het schrijven van dit boek geeft Eddie tal van lezingen, workshops en opleidingen over diverse thema's in de sfeer van landbouw en voeding. Onlangs heeft hij 'Goesting?! - Centrum voor Eet en Drinkcultuur' gestart aan de grens met Nederland, waar hij zijn passie voor eten en drinken deelt met anderen.
Neem deel aan onze culinaire ontdekkingsreis en laat je verrassen door de veelzijdigheid en rijke geschiedenis van de Nederlandse keuken!
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 24,1 x 16 x 2,6 cm |
Gewicht | 773 g |
Overig
Aantal pagina's | 392 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Paperback |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Illustraties | Met illustraties |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Sep-16 |
Algemeen
EAN | 9789044133516 |
---|