De verstandige kok
Ontdek De Verstandige Kok: Lekker koken met wat de grond schaftHet kookboek De Verstandige Kok, of Sorghvuldige Huyshoudster is al bijna honderd jaar een absolute culinaire bestseller in Nederland. Dit unieke kookboek uit de zeventiende eeuw is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek dat destijds werd gepubliceerd in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd opgenomen als sluitstuk ... lees meer over dit product
Prijzen gevonden tussen de € 35,00 en € 35,00
Productinformatie
Ontdek De Verstandige Kok: Lekker koken met wat de grond schaft
Het kookboek De Verstandige Kok, of Sorghvuldige Huyshoudster is al bijna honderd jaar een absolute culinaire bestseller in Nederland. Dit unieke kookboek uit de zeventiende eeuw is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek dat destijds werd gepubliceerd in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd opgenomen als sluitstuk in het driedelige Het Vermakelijck Landtleven, een handboek voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn.
Een reis terug in de tijd
In deze prachtig vormgegeven heruitgave van De Verstandige Kok hebben Marleen Willebrands, Alexandra van Dongen en Manon Henzen hun expertise en passie samengebracht. Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, heeft maar liefst 194 recepten uit het originele kookboek vertaald naar modern-Nederlands en biedt uitgebreide achtergrondinformatie over dit bijzondere kookboek.
Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, neemt ons mee op een visuele reis door de keuken- en tafelgerei die in De Verstandige Kok wordt beschreven. Ze maakt gebruik van eigentijdse schilderijen en voorwerpen om ons een levendig beeld te geven van de keuken van die tijd en koppelt deze aan de recepten.
Daarnaast heeft Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, twintig smaakvolle recepten aangepast naar de moderne keuken. Zo kan iedereen vandaag de dag genieten van de unieke smaken en culinaire tradities uit de zeventiende eeuw.
Ontdek de smaak van de zeventiende eeuw
Met De Verstandige Kok kunt u de smaak van de zeventiende eeuw herontdekken. Duik in de rijke culinaire geschiedenis van Nederland en bereid gerechten zoals ze vroeger werden gemaakt. Laat u inspireren door de eeuwenoude recepten en geniet van de unieke smaakcombinaties die destijds populair waren. Dit prachtige kookboek biedt niet alleen een culinaire ervaring, maar ook een inkijkje in het verleden van onze keuken en cultuur.
Korte specificaties
Afmetingen
Afmetingen | Afmeting: 25,9 x 20,3 x 2,6 cm |
Gewicht | 1345 g |
Overig
Aantal pagina's | 360 pagina's |
Auteur(s) | |
Bindwijze | Hardcover |
Boek, ebook of luisterboek? | |
Druk | 1 |
Illustraties | Met illustraties |
Studieboek | |
Studieboek of algemeen | |
Taal | |
Uitgever | |
Verschijningsdatum | Nov-21 |
Algemeen
EAN | 9789056157944 |
---|